Mijn naam is Christa…

…en ik heb een passie voor het correct gebruik van de Nederlandse spelling en taal. Al zolang als ik weet, check ik geschreven teksten op alle mogelijke spel- en taalfouten en wil ik deze het liefst direct corrigeren. Ik vind het fantastisch om anderen te helpen met het opleveren van taalkundig correcte teksten en daarom werk ik nu als freelance tekstcorrector onder de naam Perfect Correct.

Vaak zie je samen meer dan alleen, ook omdat je meestal over je eigen fouten heen leest. Zakelijk gezien is dat natuurlijk not done, maar helaas komt het vaker voor dan je zou denken. Ik kijk dan ook graag mee naar jouw teksten om ze tot in perfectie te verbeteren.

Communicatie & taal

Voordat ik als freelance tekstcorrector aan de slag ging, heb ik eerst de nodige kennis en ervaring opgedaan. Na de HAVO heb ik de Middelbare Detailhandelsopleiding aan De Rooi Pannen in Tilburg gedaan. Omdat ik nog graag verder wilde leren, volgde ik daarna de 4-jarige HBO-opleiding Communicatie aan Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Tijdens beide opleidingen vond ik het altijd erg leuk om samen met klasgenoten verslagen te maken en vooral het laatste gedeelte: het samenvoegen van alle losse documenten. Ik checkte deze altijd volledig op correct taalgebruik, spelling, lettertypes, indeling, etc. Het corrigeren van teksten vond ik toen al interessant.

Webmaster, Webredacteur & Contentmanager

Na mijn opleidingen ben ik bij een grote (r)etailketen aan de slag gegaan als webmaster, waarbij ik onder andere de website up-to-date hield. Ik groeide door naar de functie van webredacteur en mocht veel webteksten schrijven, redigeren en online zetten. Een aantal jaren later bekleedde ik de functie van contentmanager, waarin ik o.a. de eindredactie had over de tekstuele inhoud van alle online communicatie-uitingen op de website.

Freelance tekstcorrector

Met een volle rugzak aan kennis en ervaring op het gebied van tekstcorrectie & (web)redactie was ik klaar om verder te kijken en te gaan doen wat ik het liefste doe: teksten corrigeren. Als freelance tekstcorrector heb ik de vrijheid om telkens met andere opdrachtgevers samen te werken en me steeds weer in nieuwe, leuke opdrachten te verdiepen. Heel divers, maar toch steeds met hetzelfde doel: 100% foutloos en Perfect Correct!

Neem contact op