Teksten herschrijven

tis moi

Bedrijf

tis moi is de Brabantse kledingboetiek van Anja van de Zand. Zij verkoopt meer dan mooie Zuid-Afrikaanse designerkleding van Hugo Flear, waarin iedere vrouw er slanker uitziet.

Opdracht

Webteksten:
- Opnieuw indelen
- Herschrijven in haar eigen schrijfstijl

Website

www.tismoi.nl

Samenwerking

Augustus 2020
Freelance opdracht

Inventarisatie en advies

Voor tis moi waren al veel teksten en verhalen geschreven, maar eigenaresse Anja wilde deze graag ingekort en commerciëler hebben. Tijdens het intakegesprek nam Anja mij als geen ander mee in haar enthousiaste verhalen en vertelde ze in geuren en kleuren waar tis moi en het kledingmerk Hugo Flear voor staan.

Aangestoken door haar fanatieke inzet, bespraken we daarna uitgebreid wat ze met haar website en -teksten wil bereiken. Deze punten samen bepalen namelijk voor een groot deel de algehele boodschap en tone of voice van de teksten. Om alle informatie op de website overzichtelijk te ordenen, adviseerde ik haar over een heldere en praktische menu-indeling.

 

Webteksten indelen en herschrijven

Met een bak aan informatie en wetende welke punten Anja graag terug wilde zien in de nieuwe teksten, ging ik direct voor haar aan de slag. Allereerst verdeelde ik de bestaande teksten en informatie over de nieuwe menustructuur, waarna ik de teksten stevig ging herschrijven in de stijl van Anja. Het eindresultaat: een complete tekstuele metamorfose, passend bij Anja en tis moi!