Teksten herschrijven

Stel je hebt een tekst die alle informatie bevat die nodig is, maar deze sluit niet aan bij de doelgroep die je wilt bereiken. Of je hebt meerdere (verschillende) teksten die je wilt samenvoegen tot een geheel, maar je kunt deze niet simpelweg aan elkaar plakken. Ik voeg deze teksten samen en kan ze voor je inkorten, herschrijven of opmaken, zodat de boodschap precies aansluit bij jouw doel of doelgroep.

Waarom herschrijven?

Een tekst is niet zomaar geschikt voor ieder medium. De ene keer vertel je een compleet verhaal en de andere keer is het meer gepast om een klein onderdeel hiervan uit te lichten. Daarnaast spreekt ieder medium vaak een andere doelgroep aan, waardoor jouw teksten net om een andere structuur of toonzetting vragen.

Tekst aanpassen aan doelgroep

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een schitterende bedrijfsbrochure hebt laten maken. Deze is uitermate geschikt om jouw bedrijf te introduceren bij een nieuwe klant. Even later wil je met jouw bedrijf ook actief worden op social media, bijvoorbeeld op LinkedIn. De verschillende onderdelen uit deze brochure kun je dan waarschijnlijk niet een op een kopiëren, plakken en posten. Vaak moet je dan een selectie maken van wat je wilt communiceren en zul je deze tekst moeten aanpassen aan jouw lezer.

Documenten overzichtelijk samenvoegen

Ook kan het voorkomen dat je heel veel informatie hebt verzameld, maar niet goed weet hoe je deze tekstcollectie overzichtelijk kunt weergeven. Je bent bijvoorbeeld een tijdje geleden begonnen om een interessant artikel over jezelf of jouw onderneming te schrijven. En ergens in een la vind je nog een oude bedrijfsbeschrijving. Ook is je dienstenaanbod na een aantal jaren veranderd. Je wilt dit graag op jouw zakelijke website aanpassen, zodat alles netjes en overzichtelijk online komt te staan.

Hulp nodig?

Informatie begrijpelijk en overzichtelijk weergeven is ingewikkelder dan je denkt. Wil je er zeker van zijn dat jouw berichten helder en Perfect Correct online staan? Neem dan contact met mij op door me te bellen of mailen. Ik tover jouw documenten om naar een passend geheel!

Neem contact op

Zij gingen je al voor